Stora Skuggans värdshus blir nav för NAFA & TMN

Platsen för Nordic Artisan Food Awards och Terra Madre Nordic är Carolas Eko i Stora skuggans värdshus på norra Djurgården i Stockholm, 1 - 3 september.

I en grön oas centralt i Stockholm ligger Stora skuggans Värdshus. Här inspireras köket av Nationalstadsparkens omgivande natur. Menyerna på värdshuset tas fram av Carola Magnusson och Daniel Sparrfeldt. Carola är ägare av Värdshuset och grundare av Carolas Eko och har bland annat tilldelats Gastronomiska Akademiens silvermedalj.
– Våra smaker är genuina och smakar som mat skall smaka, utan tillsatser och aromer. Eftersom vi arbetar med ekologiska närodlade råvaror i främsta hand i ett land som Sverige har vi även blivit väldigt kreativa. Vi är mycket stolta över vår känsla för smak och detalj, säger Carola Magnusson.

Carolas Eko driver fyra restauranger, ett bageri och en brödbutik i Stockholm.
– Vår vision om att fortsätta sprida kunskap och passion för bra mat, hälsa och miljö för en renare planet in i framtiden går hand i hand med Slow Food i Norden och Eldrimners värdegrund och vilja med evenemanget, säger Carola.

Mycket har hänt sedan Carola startade sin verksamhet 1997.
– Då la vi en helt ny grund där mat gjord på rena råvaror stod i fokus istället för som tidigare, hel – och halvfabrikat. I dag anses ekologiskt och närproducerad mat efter säsong vara ett självklart mål att eftersträva.

Eldrimner och Slow Food Norden gläds åt samarbetet med Carolas Eko.
– Att få möjligheten att sammanföra konsumenter och producenter på den här platsen, som är lättillgänglig och dessutom har alla förutsättningar för att kunna visa upp det nordiska mathantverket känns fantastiskt. Här finns områden, scener, miljöer, ytor till förfogande där evenemanget kan breda ut sig på alla möjliga kreativa och spännande sätt, säger Aleksandra Ahlgren, som är projektledare från Eldrimner.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB