Eldrimner erbjuder vår första kurs i ostkaka

Lär dig ysta både småländsk ostkaka och hälsingeostkaka av två av landets främsta experter.

För första gången någonsin erbjuder Eldrimner en kurs i tillverkning av ostkaka. Under kursdagen tillverkas både småländsk ostkaka och hälsingeostkaka. 

Kursledare är Hjördis Ljuslin från Kittelbergets gårdsmejeri i Jämtland. Hon har i drygt tjugo år ystat både ost och gjort ostkaka och smör i ett flyttbart mejeri, med mjölk från egen gård och har till och med vunnit klassen småländs ostkaka i SM i Mathantverk, trots att hon har sin bas i Jämtland.
– Jag har ju i alla fall en dotter som bor i Småland, sa Hjördis Ljuslin till Eldrimner då.

Vid sin sida har Hjördis en expert på hälsingeostkaka, nämligen Johanna Hildingsson som driver Forsa Gårdsmejeri i Hälsingland.
– Ostkakan sitter så djupt rotad i vår släkt. I fyra generationer har vi gjort den till försäljning och receptet är ju äldre än så. Jag kommer ihåg att det alltid luktade ostkaka hos mormor.
Johanna har vunnit både guld, silver och brons i SM i Mathantverk med sina ostkakor. 

Under kursdagen den 7 april blir det tillverkning av ostkakor med ystning, upptag, dränering och ugnsbakning. Andra viktiga moment under kursdagen handlar om förpackningar, lagring, förvaring och hållbarhet.
– Det känns verkligen roligt att vi kan erbjuda den här kursen, säger Birgitta Sundin som är kursansvarig från Eldrimners sida.

Kursen hålls i Eldrimners lokaler i Ås.
Har du frågor kan du vända dig till Birgitta Sundin: birgitta@eldrimner.com, 010-225 33 74
Vill du läsa mer eller anmäla dig kan du göra det här: eldrimner.com/utbildning

 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB