Eldrimner erbjuder unika studieresor

För att komplettera Eldrimners kurser och utbildningar gör Eldrimner nu en nysatsning på specialinriktade studieresor där de första går till småskaliga slakterier i olika delar av landet.

Intresset för att bygga småskaliga slakterier har stadigt ökat, men det finns också många utmaningar och en hel del frågetecken som behöver rätas ut. För att underlätta planeringsprocessen planerar Eldrimner därför studieresor till olika delar av landet för intresserade.
– Oavsett hur långt du kommit i planeringen och oavsett vilka djurslag du vill kunna ta hand om, får du här tillfälle att samla intryck, ställa frågor, ta del av andras erfarenheter och få en bättre grund för avvägningar samt inspiration till det egna projektet, säger Katrin Schiffer som arbetar som branschansvarig för gårdsslakt och charkuteri på Eldrimner.

Resorna kommer att innehålla studiebesök på olika slakterier som antingen enbart slaktar gårdens egna djur, legoslaktar åt andra, gör både eller fungerar även som vilthanteringsanläggningar. I vissa fall kommer det finnas charklokal, butik eller annat spännande att se utöver själva slakteriet. Information om den aktuella lagändringen gällande slakt på härkomstgård ingår också. Den första studieresan hålls i maj och den andra planeras till oktober.
– Under resan finns en av Sveriges ledande slakterikonsulter till förfogande för deltagarna. Detta är ett gyllene tillfälle att få ställa alla sina frågor och få expertråd, säger Katrin Schiffer.

Under vårens studieresa besöks slakterier i södra Sverige och under höstens slakterier i norra delarna av landet.

Här finns mer information:
Slakteristudieresa södra Sverige 
Slakteristudieresa mellersta och norra Sverige

Katrin Schiffer är ansvarig för studieresorna och svarar gärna på frågor: 010-225 34 24 eller katrin@eldrimner.com.

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB