Eldrimnerutbildade Amanda öppnar ny butik

Driver Hållsunga gård och skafferi tillsammans med sin pappa.

I dag öppnar Eldrimner-utbildade Amanda Hansson sin självbetjäningsbutik i ny lokal på Hållsunga gård och skafferi i Kärna i Kungälvs kommun. Här går det köpa förädlade produkter från gården, bland annat korv och charkuterier som hon lärde sig förädla under charkutbildningarna på Eldrimner.

 Redan under pågående utbildning uppmärksammades Amanda Hansson av sin hemkommun för hållbarhetstänket som hon och hennes pappa har på gården och i förädlingen. Hållsunga gård och skafferi ligger i Kärna i Kungälvs kommun, inte långt från havet. Gården är ett ekologiskt jordbruk som producerar mjölk, kött och växtprodukter. Förädlade produkter från gården säljs vid utvalda tillfällen. Det kan vara ko-feta, grillost och brynost, saft och sylt av frukt och bär från närområdet samt färska och inlagda grönsaker från grönsakslandet. Amandas pappa har hand om jordbruket, medan hon ansvarar för försäljningen och förädlingen.  

– Jag har alltid varit matintresserad och har förutom charkutbildingen från Eldrimner en teoretisk utbildning i måltidsekologi från Örebro universitet, säger Amanda som sedan hon avslutade utbildningen på Eldrimner har utvecklat förädlingen på gården.
Korv är något som hon har fått upp ögonen för under utbildningen.
– Det finns inte så mycket bra korv. Det skulle jag gärna göra mer av, säger Amanda.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB