Över 400 tävlingsprodukter bedöms i årets NAFA

Under torsdagen den 1 september bedömer jurygrupper de över 400 produkter i 28 klasser som tävlar i årets Nordic Artisan Food Awards.

För första gången arrangerar Eldrimner ett nordiskt mästerskap i mathantverk, Nordic Artisan Food Awards på Stora Skuggans värdshus på Norra Djurgården i Stockholm den 1–3 september.
Efter lunchen på torsdagen placerades jurygrupperna ut i olika tält där de smakar, bedömer, tänker och skriver tillsammans med sin jurygrupp. 

Eldrimner arrangerar årligen SM i Mathantverk, men denna tävling har i år utökats till att omfatta hela Norden.
– Att tävla är både spännande, motiverande och utvecklande för mathantverkare och i år välkomnar vi tävlande från hela Norden, säger Aleksandra Ahlgren som är tävlingsledare.
Sammanlagt tävlar över 400 produkter i 28 klasser.
– Tävlingen samlar Nordens främsta mathantverk och ger kraft åt manifesterandet av hantverket, passionen och kunnandet som ligger bakom de här produkterna. Vi ser fram emot att låta producenterna mötas och att följa juryns experter när de med alla sinnen ger sig i kast med att utse medaljörerna, säger Aleksandra.

Resultatet av juryns bedömningar presenteras fredagen den 2 september mellan 18 och 19 och går att hitta bland annat via eldrimner.com

 I samband med tävlingen gör Eldrimner gemensam sak med Slow Food-rörelsen och arrangerar Terra Madre Nordic dit alla matintresserade hälsas varmt välkomna till föreläsningar, smakverkstäder och marknad. Med Terra Madre Nordic vill Eldrimner och Slow Food skapa en nordisk mötesplats för både producenter och konsumenter med ett gemensamt intresse för hållbar matproduktion och konsumtion samt matkultur.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB