Warbro kvarn säljer mjöl igen

Efter den förödande branden i augusti 2022, där stora delar av företagets produktion och logistik totalförstördes, började Warbro Kvarn, till glädje för många hantverksbagerier och hemmabagare sälja mjöl igen i slutet av oktober.

Lösningen har varit att upprätta samarbeten med andra kvarnar, som liksom Warbro prioriterar kvalitet och ekologisk produktion, och legoproducera där.
– Vi är så stolta över att åter kunna erbjuda våra särskilda sorter av kulturspannmål, som vanligt producerade i nära samarbete med våra lokala odlare. Det blir ett begränsat utbud och mjölet kanske inte blir exakt som tidigare, men som vi skriver på våra nya påsar, det kommer bli riktigt bra ändå, säger Warbro Kvarns vd Thomas Björklund. 

Från första dagen sedan branden har ledningen på Warbro Kvarn strävat efter att så snabbt som möjligt kunna vara tillbaka med ett visst utbud.
– Orga Kvarn och Berte Qvarn är de producenter som nu legomaler åt Warbro Kvarn. Både de och flera andra kvarnar hörde av sig redan dagen efter branden, en väldigt fin gest. Orga Kvarn maler Enkorn, Emmer, Dinkel och Råg medan Berte Qvarn tar fram vårt vetemjöl, säger Ida Lindberg Klausen på Warbro Kvarn.

För Orga Kvarn var det en självklarhet att höra av sig efter branden.
– Vi har stor vana av att legoproducera så det kändes helt naturligt att erbjuda dem plats hos oss, säger Rickard Nyman, delägare och kvarnmästare på Orga Kvarn. 

Det är ingen tvekan om att det nya sortimentet från Warbro Kvarn varit efterlängtat. Leksandsknäcke, en av Warbro Kvarns större kunder, har redan lagt in en stor beställning på det nya mjölet.
– Att kunder som Leksandsknäcke finns kvar och nu vill återuppta beställningarna så fort möjligheten kom tillbaka är så klart något som gör oss väldigt glada, och ett styrkebesked för företaget. Det visar att efterfrågan på våra produkter kvarstår, och det är därför det varit så viktigt för oss att kunna börja leverera igen, säger Thomas. 

Parallellt med den tillfälliga mjölförsäljningen, så jobbas det intensivt med planeringen av återuppbyggnaden av kvarnen. Mälteriet på Warbro Kvarn är sedan tidigare i gång, eftersom den byggnaden inte skadades i branden.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB