Följ med på kurs i Eldrimners mejeri

Den här veckan har 12 kursdeltagare från hela Sverige och även från Nederländerna och Finland kommit till Eldrimners mejeri för att gå kurs.

Under en vintrig novembervecka i Eldrimners mejeri i Ås är 12 kursdeltagare på plats för att skaffa sig goda och grundläggande kunskaper i ystning. Kursledare är Patrick Anglade, som är mejeritekniker från Frankrike där han arbetat i över 30 år Han är även anlitad expert i Spanien, Norge och i Georgien. (Här går det läsa mer om Patrick: www.angladeconseil.fr.)

Kursdeltagarna kommer från hela landet och även från Nederländerna och Finland. Här finns den blivande mejeristen som drömt om att ysta hela livet och nu har tagit över föräldragården, till den anställda på ett av Sveriges största hantverksmejerier som blev kär i ost när hon började jobba med att tvätta dem och sköta om dem,

På schemat under veckan står mjölkens kemi och mikrobiologi, patogena bakterier, riskbedömning och provtagning, syrnings- och mognadskulturer, mognad och lagring samt tillverkning av mjuka ostar, blåmögelost och pressad ost.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB