Eldrimner ansöker om ny yh-utbildning

Tillsammans med Torsta vill Eldrimner bedriva utbildningen Mathantverk – hållbar företagsutveckling inom bär-, frukt- och grönsaksförädling på halvfart och distans.

Den 14 februari skickade Eldrimner tillsammans med Torsta AB in en ansökan till Myndigheten för yrkeshögskolan om att få bedriva en kortare YH-utbildning. Om ansökan beviljas kommer vi att vårterminen 2024 att erbjuda utbildningen Mathantverk – hållbar företagsutveckling inom bär-, frukt- och grönsaksförädling

Utbildningen är 40 YH-poäng, genomförs på halvfart och till stor del via distans men praktiska utbildningsmomenten genomförs i Eldrimners lokaler. Utbildningen kommer att vara flexibel för att de studerande exempelvis ska kunna arbeta under sin studietid och utbildningen är studiemedelsberättigad. 

I maj kommer besked om ansökan beviljats.
– Vi ser med spänning fram emot ett positivt beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan. För branscherna bageri, charkuteri och mejeri kommer vi att skicka in en ansökan till Myndigheten för yrkeshögskolan i juni, säger Eldrimners utbildningsledare Katrin Sahlin.

För frågor om YH-utbildningar kontakta Katrin Sahlin via e-post: katrin.sahlin@eldrimner.com.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB