SM-vinsten gav Babettes nya kunder

SM-vinsten gav Babettes nya kunder

| När bull-klassen gjorde comeback på SM i Mathantverk 2023 vanns den av Babettes Kafferi & Bageri från Linköping. Deras kanelbulle fick full poäng av juryn och det uppmuntrade både personalen och kunderna.

Camilla ordnar lokal mat på riktigt

Camilla ordnar lokal mat på riktigt

| Batterifabrik, nydanande byggprojekt och internationellt uppmärksammat kulturhus. Det har knappast undgått någon att trakten kring Skellefteå sjuder av entreprenörsanda och utveckling. Det gäller även det lokalproducerade mathantverket. En som är högst delaktig i den utvecklingen är grisbonden, slakteriägaren, charkuteristen och butiksägaren Camilla Jonsson.

Bästa vännen fick Sofia att våga att bli hantverksbagare

Bästa vännen fick Sofia att våga att bli hantverksbagare

| Tack vare ett smart bokningsverktyg, som hon själv konstruerat, kan sofia driva sibbarps gårdsbageri helt utan svinn. Hennes kärlek till surdeg och kulturspannmål var ögonblicklig, men det krävdes både en peppande vän och flera livsomvälvande händelser för att hon skulle våga satsa på att bli hantverksbagare.

Lottas filosofi lever vidare

Lottas filosofi lever vidare

| De senaste åren har det skett förändringar på Lottas Bak&Form. Verksamheten ligger kvar vid den klippiga stranden i samhället Bleket på Tjörn. Byggnaden, havet och de många kunderna finns kvar, precis som doften av bullar, bröd och pizza, men driften av bageriet har grundaren Lotta Kristensson helt lämnat över till några av sina tidigare anställda. Hennes bagerifilosofi håller de nya ägarna dock hårt i.

Charken i norra Jämtland

Charken i norra Jämtland

| Sören startade företaget för tjugo år sedan. Han jobbar fortfarande ibland i charkuteriet, precis som Margonas dotter.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB