Ulrika blir Eldrimners nya chef

Börjar nya jobbet den 1 september 2023.

I början av september börjar Ulrika Brydling som Eldrimners nya chef. Ulrika har under många år haft en passion för mathantverk, suttit som juryordförande i SM i Mathantverk och är sedan många år tillbaka ambassadör för Eldrimner. Hon är utbildad kock och sommelier. Hennes specialområden är hållbarhetsfrågor knutna till mat och hon värnar om mångfalden när det kommer till smaker, råvaror och ursprung.
– Att få jobba med de här frågorna ur ett nytt perspektiv, som chef på Eldrimner, känns som en dröm som går i uppfyllelse, säger Ulrika.
Hon kommer närmast från en roll som hållbarhetsstrateg, projektledare och matinspiratör på Coop provköket. Hon sitter bland annat i styrelsen för Ekologiska Lantbrukarna. Dessutom är hon tävlingsledare för Årets Ekokock och Årets Kockelev. Hon har också deltagit i flera matlagningstävlingar som Årets Kock och OS. Ulrika har också tränat svenska juniorkocklandslaget inför OS i Erfurt 2008.

Mathantverk har länge varit viktigt i Ulrikas yrkesliv.
– Bönder och mathantverkare är mina idoler. De är dom som gör att jag har bra produkter att jobba med som kock.
Som krögare har Ulrika, tillsammans med sin syster och make, tidigare bland annat drivit Bro Park Krog, restaurang Brydlings på Åhléns i centrala Stockholm, restaurang Marmite i Åre och Baggården Wärdshus i Messlingen.
– När vi drev Baggården i Härjedalen blev mathantverkarna och de lokala producenterna livsnödvändiga. Vi köpte in ren och lokal getost. Jag hade tidigare sneglat på det spanska, italienska och franska mathantverket, men här fick jag lära känna det svenska.
Ulrika har också jobbat i det jämtländska LRF-projektet Mer Värd Mat.
– Där fick jag lära känna matproducenter och mathantverkare och sprida deras produkter runt om i landet. Det var fantastiskt.

I sin nya roll som chef för Eldrimner ser hon som sin viktigaste roll att synliggöra mathantverkarna och underlätta för dem att sälja sina produkter.
– Ju mer vi på Eldrimner klarar av att hjälpa mathantverkarna att göra det de är bra på, desto bättre blir det för oss alla i samhället.
Hon ser också ett stort behov av att nå ut med mathantverket till fler.
– Konsumenterna behöver få kännedom om att mathantverkarna finns. Just nu är vi i ett lågpristräsk när det gäller mat, som vi behöver ta oss ur, för att få fler konsumenter att välja mat med ursprung tillagat med kunskap och som ger smakrika produkter utan onödiga tillsatser.
Den 1 september börjar Ulrika Brydling sitt nya jobb på Eldrimner.
– Jag ser fram emot att möta så många mathantverkare från hela landet på höstens SM i Mathantverk i Borås.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB