Eldrimner utvecklar arbetet med sensorik

Fram till hösten 2024 kommer Eldrimner att arbeta med smakmetoder i mathantverket i ett projekt finansierat av EU:s fond för landsbygdsutveckling, via Jordbruksverket.

Syftet med projektet är att skapa material och metoder som kan användas av mathantverkare och av Eldrimners personal i olika aktiviteter. Bland annat kommer det att erbjudas webbinarier om smakmetoder och en podd-serie kommer att produceras.
– Vi behöver bli bättre på att använda sensorik. Det här projektet handlar mycket om att testa och utveckla metoder för smakprovningar, säger projektledaren Anna Berglund.

Resultatet av projektet ska bli att Eldrimner kan erbjuda kurser och aktiviteter inom sensorik.
– Mathantverkare som är mer säkra på att använda sensoriska beskrivningar för sina produkter kan få ett rikare språk i möten med sina kunder. Detta kan leda till att man kan sälja smakprovningar och liknande aktiviteter till grupper. Att sälja tjänster är en växande nisch för många mathantverkare, konstaterar Anna.

Under projekttiden kommer vissa aktiviteter vända sig enbart till projektets referensgrupp, medan andra kommer att erbjudas alla som vill anmäla sig. Referensgruppen kommer bland annat att testa provningsmaterial och vara med och utveckla dessa.

– Referensgruppen är nu sammansatt och vi tackar alla som hörde av sig i samband med att vi berättade om projektet i början av sommaren. Vi har redan utvidgat våra nätverk med personer med kunskap inom sensorik, säger Anna.

Projektet startade i juni 2023 med att projektgruppen, bestående av Sofia Ågren, Viktoria Vestun och Anna Berglund reste och träffade mathantverkare och experter inom sensorik i Bergslagen och i Stockholm.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB