Kursen i livsmedelssäkerhet har förbättrats

Branschspecifika delar för mejeri, charkuteri och bär-, frukt- och grönsaksförädling.

Eldrimner har tagit fram ett unikt digitalt kursmaterial för livsmedelssäkerhet specifikt för mejerister, charkuterister och bär-, frukt- och grönsaksförädling. Kursen vänder sig till dig som är på väg att starta ett mathantverksföretag eller arbetar hos en mathantverkare. Kursen innehåller grunderna i lagstiftning kring livsmedelssäkerhet och hygien. Dessutom tas flödesscheman, riskbedömning, rengöring, desinfektion och provtagning upp.

Kursledaren Ida Olofsson är i grunden kemist. När hon arbetade på Rösta utbildningsmejeri i Ås skolade hon om sig till mejerist. Hon har även kompletterat sin utbildning inom HACCP, livsmedelsmikrobiologi, pedagogik och djurskötsel. Idag driver hon företaget Idas mejeritjänst och erbjuder avlösning i mejerier, rådgivning och kurser. Hon har även varit med och tagit fram Eldrimners branschriktlinjer för mejeri.
– Det känns bra att kunna erbjuda ett skräddarsytt material till både mejerister, charkuterister och bär-, frukt- och grönsaksförädlare och jag är väldigt glad att vi har kunnat anlita Ida för den här digitala kursen, säger Eldrimners utbildningsledare Katrin Sahlin.

Mer om kursen går att läsa via eldrimner.com/utbildning.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB