Växjö blir värdort för SM i Mathantverk 2024

Årets tävling avgörs 19-20 september.

Den 19–20 september i Växjö avgörs årets SM i Mathantverk. Tävlingen arrangeras av Eldrimner i samarbete med Växjö & Co, som är ett kommunalt bolag som verkar för att stärka besöksnäringen i Växjö. 

För tio år sedan, 2014, hölls SM i Mathantverk i Växjö senast och 2024 har Eldrimner beslutat att det är det dags igen, även om flera andra regioner i Sverige också har utryckt sitt intresse för att vara värdort för tävlingen. 

Tävlingen anordnas i samband med MAT2024 – en mötesplats för producenter och besökare med fokus på närproducerad mat och hållbara måltider. Genom åren har evenemanget utvecklats och innehåller idag en matmarknad och kunskapsdagar i centrala Växjö samt en regional matrunda. 2023 lockade MAT 35 000 besökare.
– Vi ser fram emot att välkomna tävlingen och landets mathantverkare till Växjö. Här har intresset för mat växt sig stort tack vare föregångare inom restaurangbranschen, modiga producenter och årliga MAT. Genom SM i Mathantverk stärker vi Matstaden Växjö och får möjlighet att lyfta hållbar livsmedelsförsörjning på ett spännande sätt! Vi ser fram emot att ta del av intressanta produkter, stifta bekantskap med många mathantverksföretag och tillsammans sprida kunskap om dess betydelse, säger Frida Göransson, projektledare på Växjö & Co.  

Tävlingen är även i år ett så kallat öppet SM vilket innebär att mathantverksföretag från hela Norden kan tävla med sina produkter. Runt 500 bidrag från mathantverksföretag i hela landet brukar delta i SM i Mathantverk. De bedöms av kunniga och intresserade jurygrupper i ungefär 50 olika klasser indelade i kategorierna mejeri, bageri, charkuteri, hantverksdryck, fiskförädling samt bär-, frukt- och grönsaksförädling. Anmälan till tävlingen öppnar i början av sommaren. Information publiceras löpande på eldrimner.com.

För mer information kontakta: 
Aleksandra Ahlgren: 010-225 33 57, aleksandra@eldrimner.com  

Läs mer via SM-sidan.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB