SM-vinst lockade nya kunder

När bull-klassen gjorde comeback på SM i Mathantverk 2023 vanns den av Babettes Kafferi & Bageri från Linköping. Deras kanelbulle fick full poäng av juryn och det uppmuntrade både personalen och kunderna.

Text Annelie Lanner ■ Foto Babettes

Totalt tävlade 29 olika sorters bullar i klassen och Babettes kanelbulle fick 20 poäng av 20 möjliga. Juryn var lyrisk i sin motivering: "Bullen är allt  man kan önska sig. Perfektion, saftig, mjuk och sååå god! Detta är bullhantverk på allra högsta nivå!" Babettes kanelbulle vann dessutom i hård konkurrens med andra.
– Det är superhäftigt att det är så hög nivå på alla tävlingsbidrag i den här klassen, jublade juryordföranden Sébastien Boudet.
Babettes har funnits sedan 2011 och är väl etablerade med en stor kundkrets på Stora Badstugatan i Linköping. Att vinna priser är dock något lite extra.
– Det har varit uppmuntrande pepp till oss som jobbar på Babettes. Ett kvitto på att ansträngningen och noggrannheten i vårt hantverk gör skillnad, säger Lydia Halldorf som är en av delägarna och delgrundarna.

Företaget tävlade med flera produkter som alla lyckades bra i SM. Även Babettes kardemummabulle fick fint omdöme av juryn, precis som deras Klosterlimpa i klassen för smaksatt bröd. Deras Sankt Lars är ett fröbröd som juryn också gillade och Babettes Old Country Loaf tog brons i klassen för surdegsbröd med vete.

Resultaten gjorde också att försäljningen ökade.
– De priser vi fick i mathantverkstävlingen gjorde att ännu fler hittade vårt bageri och fick upp ögonen för den kvalitet vi håller. Det blev en positiv lokal nyhet och många kunder delade glädjen med oss och uttrycker stolt att de "visste det hela tiden". När folk köar för att köpa bröd händer det ofta att en kund säger till en annan "detta är Sveriges bästa bullar", berättar Lydia.

SM-vinst lockade nya kunder. Fotograf Babettes
SM-vinst lockade nya kunder. Fotograf Babettes
SM-vinst lockade nya kunder. Fotograf Babettes
Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB