Fäbodvecka för första gången i Jämtlands län

Eldrimner finns med som arrangör.

Den 1–7 juli 2024 hålls den första Fäbodveckan i Jämtlands län. Det är ett evenemang som bjuder in dig att utforska fäbodkulturen och ta del av vårt rika kulturarv.

Den 3 juli finns Birgitta Sundin med vid studiebesöket med ystning på Långmobuan i Aspås. (Läs mer i det detaljerade programmet.)  För den som inte är i Jämtland ordnas fäbodvecka i Gävleborg samma vecka. Dalarna har ett mindre arrangemang senare under sommaren, tipsar Birgitta.

Under veckan i Jämtlands län erbjuds en mängd spännande aktiviteter för alla intressen och åldrar. Förutom att besöka öppna fäbodar på vackra platser i länet finns möjlighet att lära sig mer om biologisk mångfald och skötsel av skogen vid fäboden. Du kan lära dig mer om gamla traditioner och det moderna fäbodbrukets betydelse för djurlivet, matproduktionen och skogen som resurs för bete.

Fäbodveckan är ett samarbete mellan Fäbodföreningen Jämtland Härjedalen, Eldrimner och Länsstyrelsen Jämtlands län. Evenemanget finansieras delvis av kulturmiljöbidrag, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt Åtgärdsprogram för hotade arter.

Detaljerat program finns här: Fäbodveckan | Länsstyrelsen Jämtland (lansstyrelsen.se)            

Foto: Ninni Nordlund, Länsstyrelsen Jämtlands län.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB