Populärt att utbilda sig till bagare

Platser finns kvar på starta eget-utbildningarnas charkuteri och mejeri-inriktning.

Det har varit mycket stort intresse både för Eldrimners utbildning fem veckors Starta eget hantverksbageri och bageri-inriktningen på vår ettåriga yrkeshögskoleutbildning. Antalet sökande har varit fler än antalet platser. Intresset finns också för de andra inriktningarna charkuteri och mejeri, men på Eldrimners utbildning Starta eget mathantverksföretag för blivande mejerister och charkuterister finns det fortfarande några platser kvar.
– Det är såklart väldigt roligt att så många vill gå våra bageriutbildningar. Jag hoppas att vi kan locka minst lika många till de andra inriktningarna. Jag är helt övertygad om att detta är framtiden, men för att den lokala livsmedelsproduktionen ska öka behöver det bli många fler som kan ta hand om och förädla råvaror, säger Eldrimners chef Ulrika Brydling.

Eldrimners utbildning Starta eget mathantverksföretag är flexibel och specialdesignad och består av två praktiska veckor på plats i Eldrimners lokaler i Ås och cirka tre veckor distansstudier. De praktiska veckorna i Ås innehåller praktiska övningar, teorikunskap om förädlingstekniker, råvaror, hållbarhet och livsmedelssäkerhet. Distansdelen av utbildningen tar upp bland annat livsmedelssäkerhet och ekonomi. Fram till den 5 augusti går det anmäla sig till höstens kursstart när det gäller inriktningarna charkuteri och mejeri.  

Mer info om Starta eget-utbildningen : Starta eget mathantverksföretag (eldrimner.com)

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB