Lammslakt på Lindås Lamm

Lär dig det viktigaste kring slakt av lamm i teori och praktik.

Välkommen till en intensiv kurs om lammslakt med bara en liten grupp av  deltagare. Kursen börjar med teori om slakthygien, bedövningskvalité, parametrar som är betydelsefulla för köttkvalitén samt HACCP och egenkontrollprogram. Sedan blir det en teoretisk och praktisk genomgång inom slaktmognadsbedömning och bultpistolhantering inför nästa dagens slakt. På slaktdagen närvara du även vid Livsmedelsverkets kontroll. Efter att du har tittat på bedövningen och avblodningen sköter du under handledning alla följande moment själv. Avslutningsvis kollar ni tillsammans klassificering av slaktkropparna.

Kurslärare är den mycket erfarne Elsa Lund Magnussen på Lindås Lamm, en gård med lammuppfödning, slakteri och gårdsförsäljning nordöstlig om Karlstad, samt slaktaren Per Lindberg. Elsa tillhör Eldrimners rådgivare och är aktiv medlem i Eldrimners branschråd för Gårdsslakt och Chark.

Kursen har inga förkunskapskrav dock uppskattas det om du redan
fått kompetensbeviset slakt.

Kursen hålls på Lindås Lamm, Lindås 305, 655 94 Karlstad. En vägbeskrivning och karta hittar du här: karta till Lindås Lamm

Boende ordnar och betalar du själv. Vi rekommenderar Ölme Prästgård Gästgiveri, Kristinehamn www.olmeprastgard.se 

Lammslakt på Lindås Lamm

  •  Nybörjarkurs
  •  25–26 augusti 
  •  Lindås Lamm, Karlstad, Värmland
  •  3 000 kr + moms
  •  Anmälan senast 6 juni
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Katrin
Katrin Schiffer

010 - 225 34 24
katrin@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB