Vinägertillverkning

Lär dig grunderna inom vinägertillverkning med utgångspunkt från svenska råvaror med målet att skapa en fin produkt med lokal smak.

Detta är en kurs om att tillverka vinäger med Andreas Malmgren. Under kursen får du lära dig grunderna inom vinägertillverkning med utgångspunkt från svenska råvaror med målet att skapa en fin produkt med lokal smak som det går att ta bra betalt för. En potential med vinägertillverkning är möjligheten att kunna framställa en skräddarsydd råvara till sin i egen produktion av till exempel chutney och relish. Vinägertillverkning kan även vara ett tillfälle att minska matsvinn då rester från din övriga verksamhet kan användas som råvara.

Kursen omfattar en dag teoretisk utbildning med praktiska inslag då Andreas kommer att gå igenom två olika metoder: den traditionella metoden (Orleansmetoden) samt syresatt fermentering (submerged fermentation). Den andra dagen blir det studiebesök till Malmö Vinägerfabrik och Nordhavns Eddikebryggeri i Köpenhamn.

Andreas Malmgren jobbar som projektledare och matinspiratör på Hushållningssällskapet i Skåne. Genom Claus Meyer, en av initiativtagarna bakom Ny Nordisk Mat, kom Andreas i kontakt med fruktvinägrar av danska kultursorter med tydliga smaker av olika regioner, och därefter startade han Malmö Vinägerfabrik.

Kurstider meddelas senare

Mat: Lunch ingår inte i kursavgiften.

Boendetips: http://bjarsjolagardsslott.se/

Vinägertillverkning

  •  Nybörjarkurs
  •  12-13 oktober
  •  Bjärsjölagårds slott, Sjöbo, Skåne
  •  2000 + moms
  •  Anmälan senast 13 september
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Viktoria
Viktoria Vestun

010 - 225 32 81
viktoria@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB