Vinägertillverkning på Nordhavns EddikeBryggeri

Detta är kursen för dig som vill lära dig grunderna inom vinägertillverkning. Kursens syfte är att lära ut tillverkningen av en kvalitetsprodukt med lokal smak som det går att ta bra betalt för. Ytterligare en potential med vinägertillverkning är möjligheten för mathantverkare att framställa en skräddarsydd råvara till sin egen tillverkning av produkter som chutney och relish. Egen vinägertillverkning är också ett tillfälle att minska svinn då rester från övrig produktion kan vara en utmärkt råvara för vinäger.

Kursen tar upp samtliga tillverkningsmetoder, så som Orleansmetoden och Submerged fermentation (syresatt fermentering), Solera metoden samt den unika metoden Aceto balsamico tradizionale di modena. Vi kommer provsmaka och diskutera potentialen av lagring. Även val av utrustning kommer att beröras.

Under kursen varvas teori med praktiska inslag samt en visning av Nordhavns EddikeBryggeri som har lagrad äpple- och plommonvinäger ända sedan år 2002. Det kommer även finnas tid att göra studiebesök till andra verksamheter i byggnaden där bland annat fermentering av baljväxter och tillverkning av alkoholfria drycker görs.

Kursledare är Andreas Malmgren. Han jobbar på Nordhavns EddikeBryggeri i Köpenhamn, som ägs av bland annat Claus Meyer – en av personerna bakom restaurangen Noma. Andreas har en bakgrund som kock och han har tidigare tillverkat vinäger i Sverige under nästan 10 år, vunnit priser samt gjort en exportsatsning av svensk hantverksvinäger.

Kurstider: 8:30-16:30

Boendetips: www.visitcopenhagen.com

Hitta hit: Nordhavns EddikeBryggeri ligger Kattegatvej 53, Nordhavn, Köpenhamn. Det är ca 8 km från Köpenhamns Centralstation.

Vinägertillverkning

  •  Nybörjarkurs
  •  14–15 februari
  •  Nordhavns Eddikebryggeri, Köpenhamn
  •  3000 + moms, fika och lunch ingår 
  •  Anmälan senast 15 januari
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Viktoria
Viktoria Vestun

010 - 225 32 81
viktoria@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB