Ystning på Orranäs Gårdsmejeri

En kurs för dig som är nyfiken på getmjölk!

Välkomna till Eldrimners nybörjarkurs för första gången hos Boel Dahlberg som driver mejeriet Orranäs Gårdsmejeri i vackra Blekinge! Vi vänder oss till dig som har drömmar, tankar eller idéer om att arbeta med hantverksmässig ystning och som inte har någon tidigare ystningserfarenhet, eller möjligtvis har provat hemma i köket.

Boel och hennes man driver mejeriet där hon förädlar mjölken från gårdens cirka 90 lantrasgetter, samt en mindre del inköpt komjölk. Hon pastöriserar mjölken och i hennes sortiment finns flera ostar som blivit prisbelönta många gånger om; Färskostar (lactique), källarlagrade getostar och vit caprin.

Under dessa dagar följer vi Boel i hennes arbete i mejeriet där hon också berättar om livet som getmjölksproducent och förädlare. Hon ystar under dessa två dagar på gårdens getmjölk och vi får vara med om en ystning av två olika produkter; vit caprin och färskost. Teori och praktik integreras. Frågestund kring ekonomi, försäljning och marknadsföring. Enklare kursmaterial ingår.

Lunch och fika ingår inte i kursavgiften, bokas hos Boel inför kursen och betalas på plats. Meddela vid anmälan om du behöver specialkost. Mer info kommer vid sista anmälningsdag.

För info och vägbeskrivning se www.orranasgardsmejeri.se.

Boende ordnas av deltagarna själva.

Tider: Torsdag-fredag 9-10 juni, kl. 9.00-17.00 på torsdag, kl. 8.00-16.00 på fredag.

Ystning på Orranäs Gårdsmejeri

  •  Nybörjarkurs
  •  9-10 juni
  •  Orranäs Gårdsmejeri, Blekinge
  •  2 600 kr + moms
  •  Anmälan senast 22 maj
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Sofia
Sofia Ågren

010 - 225 32 55
sofia@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB