Svensk hårdost

Denna kurs vänder sig till dig som är intresserad av ost, gastronomi och historia. Med alla dina sinnen får du lära dig den svenska ostens historia.

Kursen är fullbokad, det går bara att anmäla sig till reservplats.

Denna kurs vänder sig till dig som har en viss erfarenhet av ystning sedan tidigare, antingen genom kurser eller genom praktisk erfarenhet. Du vill starta hantverksmejeri eller så är du redan igång som mathantverkare. Om du inte har kommit i kontakt med ystning tidigare eller vill få en inblick i hantverksmässig osttillverkning rekommenderar vi att du först går någon av våra nybörjarkurser.

Sverige är det land i världen som historiskt uppvisar allra störst mångfald av hårdostar. Det är ett stolt arv som är viktigt att förvalta, utveckla och föra vidare. På den här kursen dyker vi djupt i den svenska osttraditionen och tar historien till hjälp för att blicka framåt.

Under kursens  ystar vi hårdost med Kerstin Johansson i mejeriet, grynpipig och rundpipig ost. Kerstin är en mycket erfaren mejerist, som idag ystar hårdostar enligt gamla svenska recept på Almnäs Bruks mejeri utanför Hjo.

Kursen är en del av vår yrkeshögskoleutbildning. Du läser kursen tillsammans med våra yrkeshögskolestudenter.

Måltider: Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort. För meny se www.torsta.se. Lunch även i Fröjas Kafé intill Eldrimner. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. Fika går att boka vid anmälan eller på plats.

Tid: Måndag - tisdag 8 - 9 mars, kl. 8.30 – 16.30 

Specialkurs svensk hårdost

Kursansvarig

Sofia
Sofia Ågren

010 - 225 32 55
sofia@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB