Svenska charkuteriklassiker

Fördjupa dig i produkter som kan bli din verksamhets kassako.

Isterband, prinskorv, blodpudding, sylta, leverpastej, medvurst och rökt skinka. Det här är produkttyper med stor ekonomisk betydelse som genom den snabba tillverkningen ger bra kassaflöde och värdeökning av råvara från hela djuret. En vecka av fördjupning i teknikerna för alla typer av värmebehandlade produkter. Tradition möter innovation genom hantverk och modern teknik för ännu bättre charkuteriklassiker. En hantverksvariant av falukorv utan vare sig nitrit eller potatismjöl och med lägre vattenhalt tillverkas. Det gör att den inte får kallas falukorv och här behövs namnförslag för det bättre alternativet.

Kursledare är Niklas Sundström med gedigen tysk utbildning i slakt, styckning och charkuteri i kombination med bred svensk erfarenhet. Teori varvas med praktik och demonstration. Kursen hålls på svenska.

Kursen vänder sig till dig som gått Eldrimners grundkurs i charkuteri. 

Kurstider: Mån - tors 8.30- 17.00, fre till 15.00

Måltider: Lunch finns att köpa på Torsta Gårdsrestaurang 5 minuter promenad och enklare rätter på Fröjas Kafé intill Eldrimner. Mikro finns att låna i Eldrimners matsal. Fika ingår i kursavgiften.

 

Svenska charkuteri­klassiker

  •  Fördjupningskurs
  •  14-18 mars 
  •  Eldrimner, Ås, Jämtland
  •  6 750 kr + moms
  •  Anmälan senast 11 februari
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Katrin
Tobias Karlsson

tobias@eldrimner.com

 
Internetmedia Kommunikationsbyrå AB