Lufttorkade charkuterier

Kursen är för dig som redan har kommit igång med förädling och försäljning och som kanske vill ta med egna kreationer för att få expertens feedback och tips.

Lufttorkade charkuterier ses ofta som kungligheter bland förädlat kött och det är med all rätt. För att lyckas krävs tid, känsla, erfarenhet och framför allt kunskap.

Vår återkommande tyske expert Jürgen Körber går under fem dagar på djupet inom lufttorkning. Teori och praktiska moment varvas inom de två produktkategorierna lufttorkad korv och lufttorkade hela bitar. Målet med kursen är att lära sig tillverkning av goda och säkra produkter även med större svårighetsgrad, t ex grövre korv och torkning av kött på ben.

Passa på att ta med egna produkter för att få expertens feedback!

Under kursveckan kommer framförallt griskött att användas men de lufttorkade produkterna kan tillverkas av alla köttslag efter samma förädlingsprincip.

Kursen vänder sig till dig som redan gått Eldrimners grundkurs i chark och kommit igång med förädling av lufttorkade produkter.

Kursen tolkas till svenska och du läser den tillsammans med Eldrimners yrkeshögskolestuderande.

 

Kurstider: mån - fre 8.30-17.00 (fre 15.00)

Måltider: Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort eller i Fröjas Kafé intill Eldrimner. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. Fika ingår i kursavgiften.

Res- och boendetips: https://www.eldrimner.com/om-eldrimner/31893.hitta_till_oss.html

Lufttorkade charkuterier

  •  Fördjupningskurs
  •  24 - 28 februari
  •  Eldrimner, Ås, Jämtland
  •  6 000 kr + moms
  •  Anmälan senast 20 januari
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Amelie
Katrin Schiffer

010-225 34 24
katrin@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB