Lufttorkade charkuterier

Kursen är för dig som redan har kommit igång med förädling och försäljning och som kanske vill ta med egna kreationer för att få expertens feedback och tips.

Lufttorkning är charkuteriförädling av den högre skolan. För att lyckas krävs tid, erfarenhet, känsla, och inte minst kunskap. Vi går på djupet i de två produktkategorierna lufttorkat kött och lufttorkad korv. Det är främst korv av salamityp men även en bredbar variant. Grövre korvkaliber och torkning av kött på ben innebär högre svårighetsgrad. Målet är att lära sig tillverkning av både goda och säkra produkter. Kallrökning kan läggas till lufttorkningen och ingår också. Ta gärna med egna lufttorkade produkter för feedback och diskussion!
Under veckan används gris och en del nötkött men lufttorkningens tekniker kan kan användas för förädling av alla köttslag.  

Kursledare är vår återkommande expert Jürgen Körber med gedigen tysk mästarutbildning i slakt, styckning och charkuteri. Han har mångårig erfarenhet som chef på anrika Herrmannsdorfer Lantverkstätten. Där leder han hela förädlingskedjan från levande djur till hundratals varianter av mathantverks-charkuterier. Teori varvas med praktik och demonstration. Kursen tolkas från tyska.

Kursen vänder sig till dig som gått Eldrimners grundkurs i charkuteri och kommit igång med förädling av lufttorkade produkter.

Kurstider: Måndag - tordag 8.30- 17.00, fredag till 12:00

Måltider: Lunch finns att köpa på Torsta Gårdsrestaurang 5 minuter promenad och enklare rätter på Fröjas Kafé intill Eldrimner. Mikro finns att låna i Eldrimners matsal. Fika ingår i kursavgiften.

Lufttorkade charkuterier

  •  Fördjupningskurs
  •  13 – 17 mars  
  •  Eldrimner, Ås, Jämtland
  •  7200 kr + moms, Rabatterad kursavgift: 5760 kr + moms (fika ingår)
  •  Anmälan senast 12 februari
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Amelie
Tobias Karlsson

tobias@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB