Lufttorkade charkuterier

Kursen är för dig som redan har kommit igång med förädling och försäljning och som kanske vill ta med egna kreationer för att få expertens feedback och tips.

Lufttorkning är charkuteriförädling av den högsta skolan. För att lyckas krävs tid, erfarenhet, känsla, och inte minst kunskap. Vi går på djupet i de två produktkategorierna lufttorkad korv av salamityp och lufttorkat kött. Båda med eller utan kallrökning. Teorin om lufttorkad korv ges särskilt stort utrymme men även praktisk tillverkning. Grövre korvkaliber och torkning av kött på ben innebär högre svårighetsgrad där målet är att lära sig tillverkning av både goda och säkra produkter. Ta gärna med egna lufttorkade produkter för feedback och diskussion. Lufttorkningens tekniker kan användas för alla köttslag.  

Kursledare är vår återkommande expert Jürgen Körber med gedigen tysk mästarutbildning i slakt, styckning och charkuteri och mångårig erfarenhet som chef på anrika Herrmannsdorfer Lantverkstätten. Där leder han hela förädlingskedjan från levande djur till hundratals varianter av mathantverks-charkuterier. Teori varvas med praktik och demonstration. Kursen tolkas från tyska.

Kursen vänder sig enbart till dig som gått Eldrimners grundkurs i charkuteri och kommit i gång med förädling av lufttorkade produkter.

Kurstider: Måndag - tordag 8:30- 17:00, fredag 8:30 - 12:00

Måltider: Lunch finns att köpa på Torsta Gårdsrestaurang 5 minuter promenad och enklare rätter på Fröjas Kafé intill Eldrimner. Mikro finns att låna i Eldrimners matsal. Endast fika ingår i kursavgiften.

Lufttorkade charkuterier

  •  Fördjupningskurs
  •  22-26 april 
  •  Eldrimner, Ås, Jämtland
  •  7 200 kr + moms, Rabatterad kursavgift: 5 760 kr + moms
  •  Anmälan senast 24 mars
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Amelie
Tobias Karlsson

tobias@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB