Ystning på Hansjö mejeri

Nybörjarkurs i Dalarna

Välkomna till Eldrimners nybörjarkurs på familjeföretaget Hansjö Mejeri utanför Orsa i Dalarna. Vi vänder oss till dig som har drömmar, tankar eller idéer om att arbeta med hantverksmässig ystning och som inte har någon tidigare ystningserfarenhet, eller möjligtvis har provat hemma i köket.

På Hansjö mejeri görs produkter från gårdens egna KRAV-godkända mjölk från cirka 70 mjölkande kor. Mejeriet har drivits av Kent och Anita Boman Daniels sedan 2006 och är ett mejeri på väg in i framtiden som just nu genomgår ett generationsskifte. Handleder under kursen gör Björn Daniels och Nicolina Gustafsson.

Under kursen får vi en inblick i verksamheten; gården, mjölken, ystning, lagring och försäljning. Vi kommer att tillverka mjuk vitmögelost och hårdost. Teori och praktik integreras. Frågestund kring ekonomi, försäljning och marknadsföring. Enklare kursmaterial ingår.

För info och vägbeskrivning se www.hansjomejeri.se.
Läs mer: https://www.eldrimner.com/branscher/43400.hansjo_mejeri.html

Boende ordnas av deltagarna själva.

Lunch och fika ingår inte i kursavgiften, det kostar 145 kr per dag inkl. moms och bokas vid anmälan. Då meddelas även eventuella allergier. Maten betalas på plats, vid frågor kontakta Hansjö mejeri, tel. 073-022 96 19.

TID: måndag–tisdag 22–23 november kl. 9.00-17.00 på måndag, kl. 8.00-16.00 på tisdag.

Ystning på Hansjö mejeri

  •  Nybörjarkurs
  •  22-23 november
  •  Hansjö Mejeri, Orsa, Dalarna
  •  2 600 kr + moms
  •  Anmälan senast 31 oktober
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Sofia
Sofia Ågren

010 - 225 32 55
sofia@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB