Kreativ smaksättning av öl

Den välrenommerade bryggaren Claes Wernersson, som driver Qvänum Mat & Malt inspirerar och visar bryggeri och bränneri.

Att använda lokala råvaror i sin öl har blivit mer och mer populärt, men svensk humle är inte alltid det lättaste att få tag på. För att skapa en unik smak kopplad till platsen finns det dock ingen anledning till att låta sig begränsas av detta. Precis utanför knuten går det nämligen att få tag väldigt spännande smaksättare så som tall, gran, nässlor, rölleka, enbär, pors, kvanne med mera.

Den välrenommerade bryggaren Claes Wernersson, som driver Qvänum Mat &Malt, har experimenterat med åtskilliga smaker och delar under denna kursdag med sig av sina erfarenheter och tankesätt kring detta. Han har testat det mesta från listan ovan och dessutom har han använt palsternacka och äppelpressrester i några av sina öler. Frågor som hur olika smaksättare kan förbehandlas för att ge bäst smak och hur ölets hållbarhet påverkas kommer diskuteras under kursen.

Det blir också visning av bryggeriet och bränneriet. Välkommen till en kreativ dag med syfte att öka diversiteten i det svenska utbudet av hantverksöl!

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på att göra smaksatt öl. Ingen förkunskap krävs, men du bör känna till de grundläggande termerna som används vid öltillverkning.

Läs mer om Qvänum Mat & Malt på www.qmm.se.

Fika ingår i kursavgiften.

Tider: 8:30-16:30

Boendetips: qmm.se, lumberkarle.se, bjertorpslott.se

Vägbeskrivning: http://qmm.se/kontakt/

 

Kreativ smaksättning av öl

  •  Specialkurs
  •  20 mars
  •  Qvänum Mat och Malt, Kvänum, Västra Götalands län
  •  1 200 kr + moms
  •  Anmälan senast 28 februari
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Catrin
Viktoria Vestun

010-225 32 81
viktoria@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB