Senapstillverkning med besök på Senapsfestivalen

Lär dig grunderna med prisbelönte Hans Svensson på Petersborg gård i Skåne.

Denna kurs vänder sig till dig som är intresserad av att börja producera senap för försäljning. Kursledare är Hans Svensson som odlar och tillverkar prisbelönt senap på Petersborgs gård i Skåne. I samband med kursen ges en Senapsfestival på Petersborgs gård som vi passar på att besöka.

Under den första kursdagen får du lära dig om senapstillverkning. Det blir teori om olika sorters senapsfrön och malningsgrad samt om övriga ingrediensers påverkan på produktens karaktär och hållbarhet. Det blir även visning av senapstillverkning och av olika typer av utrustning för malning, beredning och fyllning. Vi kommer också att ha tid för att diskutera prissättning och förpackningar.

Den andra kursdagen gör vi ett gemensamt besök på Senapsfestivalen som öppnar portarna samma dag. Under festivalen finns möjlighet att titta på utställningar som visar odling och skörd av senap. Du får också chans att själv prova på att göra senap och provsmaka olika typer av senap. Det blir även tid för reflektion och frågor tillsammans med Hans.

Mer information om Petersborgs gård hittar du här: Petersborgs gård, och om Senapsfestivalen här: https://senapsfestivalen.se.

Kurstider: första dagen kl. 8.30-16:30, andra dagen kl. 10-16 (med möjlighet att vara kvar på festivalen tills den stänger för dagen kl. 18)

Förslag på boende: www.skanetranas.com/index.php/vandrarhemmet, Österlen (tryde1303.com) och  www.orumsnygard.se.

 

Senapstillverkning

  •  Nybörjarkurs
  •  24–25 augusti
  •  Petersborgs gård, Smedstorp, Skåne
  •  3 000 kr + moms (fika och lunch ingår)
  •  Anmälan senast 31 juli
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Viktoria
Viktoria Vestun

010-225 32 81
viktoria@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB