Peter Wallroth

Resville Mathantverk

Peter har drivit Resville mathantverk, mellan Skara och Lidköping,  i 10 år.

Företaget har fyra personer anställda. De tillverkar sylt, marmelad, saft, must, grönsaksinläggningar, rapsolja, senap, vinäger. Försäljningen sker via återförsäljare, grossist och i eget kafé och butik. Tidigare sålde Resville Mathantverk på torgmarknader, men har nu övergått till REKO-ringar.
- Utbildningen på Eldrimner blev ingången till ett nytt yrke för mig. Jag hade gått några kortare kurser tidigare men nu ville jag ställa om mitt liv.
Peter hade arbetat i ledningen för Akademibokhandeln och var en kontorsmänniska från Stockholm.
– Nu ville jag satsa på någon sorts förädling på min släktgård. Hos Eldrimner fick jag träffa människor från hela landet. Utbildningen var utvecklande och gav mig viktiga kontakter inför min företagsstart. Nu har jag ett företag som växer.

Peters råd:

Nätverka med andra mathantverkare, i alla branscher. Ta vara på tiden du går utbildningen och knyt kontakter. Skaffa dig ett varumärke, jobba med det. Köp tjänster för etikett och logotyp. Gör inte formgivning själv, om du inte kan. Välj en bra burk som förpackning, har inte för många olika burkar. Du bör ha en klar bild om vem du är som företagare och hur du vill förmedla det, vilken är din historia? Men, du är inte färdig mathantverkare bara för att du gått en utbildning, gå även Eldrimners andra kortare kurser, bra kurser gärna två gånger! Det är ingen som är så bra på att lära ut grunderna i mathantverk som Eldrimner. Men man tar till sig kunskaperna på olika sätt om man går två gånger.

Är du intresserad av utbildningen som bland andra Peter gått?
Han berättar gärna mer om den om du kontaktar honom på peter@resvillemathantverk.se eller 070-644 32 50.

Text: Anna Berglund
Foto: Stéphane Lombard

Artikel om Peter och Resville Mathantverk från Tidningen Mathantverk, nr 2, 2018 (PDF)

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB