Mattias Ragnar

Kafé Mandeltårtan

Kafé Mandeltårtan i Ronneby drivs av Mattias Ragnar och hans fru Angelica. Angelica hade drivit kaféet i fem år när de behövde expandera och göra en del ändringar i verksamheten. Mattias bestämde sig för att sadla om och anmälde sig till Eldrimners utbildning Mathantverk för nystartare 2016. Idag är det han som står för det mesta av bakningen. Han bakar surdegsbröd och frallor till kafét och brödbutiken.
- Vi har inga leveransutkörningar men några företag beställer och hämtar hos oss.

Mattias berättar att han har genomfört det som han skrev i affärsplanen på utbildningen.
- Vi har köpt fastigheten från kommunen, byggt ut bageriet och har nu en festvåning på övervåningen. Det kostade några miljoner extra att bygga ut mot vad vi först tänkte men nu rullar allt på. Det blev en rivstart i de nya lokalerna i november förra året då vi fick klart alla tillstånd i november och sedan körde vi 10 julmiddagar från 28 november med 60 pers. Det är mest jag som bakar.

Han tycker också att han hade mycket nytta av utbildningen.
- Om du tvekar på var du ska börja din dröm att bli mathantverkare så säger jag – gå en utbildning! Jag hade inte bakat tidigare, så för mig var den biten värdefull. Nu ska det ju bli ännu mer praktiskt i utbildningen, det blir jättebra. Även den teoretiska biten och affärsplanen var bra. Jag rekommenderar Eldrimner starkt. Den nya varianten från 2019 med flera praktiska dagar och möjlighet till distansundervisning låter jättebra.

Kontakta Mattias: 076-169 41 19   mattias.ragnar@gmail.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB