Ystning på Räven & osten

Eldrimners nybörjarkurs vänder sig till dig som har drömmar, tankar eller idéer om att arbeta med hantverksmässig ystning och som inte har någon tidigare ystningserfarenhet, eller möjligtvis har provat hemma i köket.

Kursledare är Matilda Johansson som sedan år 2013 driver mejeriet Räven & Osten, precis på gränsen mellan Kalmar län och Jönköpings län. 

Under kursdagarna följer du Matilda i hennes arbete i mejeriet där flertalet pristagare från SM i Mathantverk och Ostfestivalen tillverkas. I repertoaren av ostar finns bland annat Lida Blå och Lida Vit som vunnit guld i SM i Mathantverk.

I gårdsmejeriet ystas på komjölk som köps från en gård i närheten och du får vara med om en ystning som ger två olika produkter; stekost och salladsost. Det finns möjlighet att köpa osten som tillverkas. Under kursen tillverkas även färskost som smaksätts. Teori och praktik integreras. Frågestund kring ekonomi, försäljning och marknadsföring. Enklare kursmaterial ingår.

Lunch och fika ingår inte i kursavgiften utan kostar 145 kr per dag inklusive moms. Boka i förväg och betala på plats. Meddela om du behöver specialkost.

För information och vägbeskrivning se www.ravenochosten.se

Boende ordnas av deltagarna själva.
Några sängplatser kan ordnas på gården, kontakta Matilda 073 650 42 60.
Andra boendetips: Wallby Säteri, Målilla Hotell

Om kursen får många anmälda kan eventuellt en extrakurs bli aktuell, samma vecka, så tveka inte att anmäla dig som reserv.

 

Ystning på Räven & Osten

  •  Nybörjarkurs
  •  20 - 21 april  Inställd
  •  Räven & osten, Lida, Järnforsen, Småland
  •  2 000 kr + moms
  •  Anmälan senast 29 mars

Kursansvarig

Sofia
Sofia Ågren

010 - 225 32 55
sofia@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB