Grundutbildning charkuteri

Eldrimners mest efterfrågade charkkurs som ger gedigna grundkunskaper för att komma igång med egen förädling.

Eldrimners mest efterfrågade och heltäckande charkuterikurs som lär ut grundteknikerna för alla slags charkuterier. De fem produktkategorierna som innefattar alla slags charkuterier är genomgående temat med tillverkningsteknik och teori. Till exempel görs färskkorv, emulsionskorv, leverpastej, lufttorkad korv, kokt/rökt skinka och kött för torkning. Demonstration görs av styckning och sortering av köttråvaran så att produkternas egenskaper kan styras. I teorin ingår även teman som slakt, livsmedelsäkerhet och kemiska processer i kött och produkter. Charkuteriteknikerna är överförbara på alla köttslag men råvaran för veckan blir gris och nötkött.

Lärare på kursen är Niklas Sundström, utbildad vid Hermannsdorfer Landwerkstätten i södra Tyskland, och behärskar hela kedjan, slakt, styck och chark. Ett mål med kursen är att du kan komma igång med egen förädling för försäljning och få inspiration för tillverkning av goda och säkra charkuterier.

Kursen ges tillsammans med Eldrimners Yrkeshögskoleutbildning och utbildning ”Starta eget mathantverksföretag” vilket påverkar antal övriga platser. Om det är fullbokat vid anmälan går det bra att anmäla dig till reservplats.

Inga förkunskapskrav. Med reservation för Coronaläget.

Kurstider: Mån - Tors 8.30- 17.00, Fre 8:30- 12:00

Res- och boendetips: https://www.eldrimner.com/om-eldrimner/31893.hitta_till_oss.html

Grundutbildning charkuteri

  •  Grundkurs
  •  8-12 november
  •  Eldrimner, Ås, Jämtland
  •  6 750  kr + moms 
  •  Anmälan senast 8 oktober
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Tobias
Tobias Karlsson

tobias@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB