Förädling av bär och grönsaker

Distanskurs

Denna specialframtagna distanskurs är en förkortad version av Eldrimners grundkurs om förädling av olika kokade produkter av bär och grönsaker. Kursen ger de teoretiska delarna från grundkursen i form av en direktsänd föreläsning. Kursen vänder sig till dig om vill lära dig om tillverkning och konservering av i första hand olika kokade bär- och grönsaksprodukter. Du får lära dig om råvaruhantering, betydelsen av pH och värmebehandling för hållbarheten, tillverkning av grönsaksinläggningar samt av sylt och marmelad. Kursen tar även upp märkning av dessa produkter för försäljning. Du som deltagare ges goda möjligheter att interagera och ställa frågor under dagen.

Inför kursen kommer du även få några recept att göra hemma och dessa produkter kommer sedan att diskuteras under kursdagen. Om du redan har andra produkter du gjort, främst grönsaksinläggningar, sylt eller marmelad, så går det istället bra att ställa frågor om dem.

Föreläsare under dagen är Catrin Heikefelt och Viktoria Vestun som är branschansvariga för bär-, frukt- och grönsaksförädling på Eldrimner.

Kursen kräver att du har dator, skaplig internetuppkoppling, mikrofon och gärna webbkamera.

Tid: 8.3016.00. Lunchpaus 12.00–13.00. 

Förädling av bär och grönsaker

Kursansvarig

Catrin
Catrin Heikefelt

010-225 32 32
catrin@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB