Rådgivningswebbinarium för charkuterister

Julskinkor och annat värmebehandlat kött med eller utan varmrökning och nitrit med Leif Jonsson

Eldrimner har ett nätverk med ca 70 rådgivare och på det här webbinariet kommer du att få träffa en av dem. Rådgivaren kommer att besvara frågor inom ett givet tema som berör mathantverkare. Du som deltagare kommer ha chans att ställa frågor, men får också ta del av andras frågeställningar och rådgivarens tips och råd. Du skickar in din fråga i samband med anmälan eller via mail till angiven kontaktperson, senast vid sista anmälningsdag. Webbinariet inleds med en presentation av temat och tar sedan upp de frågor som kommit in i förväg. Om det finns utrymme så kompletterar vi med de frågor som uppstår under webbinariet. Eldrimner selekterar bland frågorna och leder diskussionen. För att delta i webbinariet behöver du dator med skaplig internetuppkoppling, mikrofon samt helst webkamera. Du kan även delta via telefon.

Innehåll

Värmebehandlat kött är en produktkategori som rymmer mängder av varianter där köttslag, detaljer, lakesaltning, smaksättning, typ av värmebehandling, eventuell varmrökning och så vidare kan varieras på olikas sätt. En storsäljare med utmaningar är julskinka.

Eldrimners rådgivare Leif Jonsson, Görviks Gårdskött och chark föder upp grisar som både slaktas och förädlas till charkuterier på gården i Jämtland. Infrysning av julens skinkor börjar redan under sommaren. Under webbinariet berättar Leif hur de gör för att möta den korta försäljningsstoppen och om förädlingsteknikerna för att få en bra produkt, också för de kunder som vill ha skinka utan nitrit. Andra liknande produkter utan samma lagringsbehov är egentligen bättre för mathantverkaren. Görviks pastrami, varmrökta sidfläsk och kryddskinka är åretrunt produkter som görs med samma förädlingstekniker. Leif berättar om resan från gris till färdiga produkter och utrustningen de använder. Eldrimners branschansvarige Tobias Karlsson medverkar också och ger en sammanfattning om förädling av värmebehandlat kött utifrån vad Eldrimners tyska experter lärt ut på sina kurser genom åren.          

Max 15 deltagare

 

Rådgivnings-­webbinarium för charkuterister

  •  Distans via Skype för företag
  •  4 november, 14.00–16.00
  •  Pris 150 kr + moms
  •  Anmälan senast 28 oktober
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Anna
Anna Berglund

010 - 225 33 07
anna@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB