Workshop för garvade sylt- och marmeladkokare

En workshop för dig som är erfaren mathantverkare och tillverkar sylt, marmelad eller gelé

En workshop för dig som är erfaren mathantverkare och tillverkar sylt, marmelad eller gelé och som vill utveckla dina produkter ett steg till. Workshopen bygger på att ömsesidigt utbyta kunskap och erfarenheter deltagare emellan för att inspireras och utvecklas tillsammans. 

Workshopen innehåller en träff med en grossist som tar med sig råvaror och smaksättare för inspiration till nya produkter, samt som kommer berätta om möjligheter med att sälja sylt och marmelad via grossist samt vad som efterfrågas av deras kunder. Under workshopen blandas sedan kunskapsutbyte genom diskussioner och praktiska moment. Diskussionerna formas efter vad deltagarna vill ta upp och kan handla om sortimentsutveckling, inköp, smarta lösningar, effektivitet, marknadsföring eller någon annat. Vid de praktiska momenten kan du ta med en egen produkt som du vill utveckla och ta hjälp av övriga deltagare kring hur du kommer vidare med, till exempel konsistens- eller smakmässigt. Det kommer också göras jämförande provkok för att se skillnad i slutresultatet när råvaror eller tillverkningssätt varieras. 

Observera att aktiviteten inte har en uttalad kurslärare utan alla deltagare bidrar aktivt med det man själv kan i diskussioner och praktiska moment. Catrin Heikefelt, branschansvarig för bär-, frukt- och grönsaksförädling på Eldrimner, håller i programmet under workshopen. 

Ange vid anmälan om det är något särskilt du skulle vilja diskutera eller utbyta erfarenheter kring under workshopen – stort som smått!

Garvade sylt- och marmeladkokare

  •  Fördjupningskurs
  •  11–12 maj 
  •  Eldrimners ateljé, Ås, Jämtland
  •  1920 kr + moms 
  •  Anmälan senast 19 april
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Catrin
Catrin Heikefelt

010-2253232
catrin@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB