Webbinarium om konsten att koka mese

samt om traditionsprodukter från sätern med Pascale Baudonnel, Sogn Jord og Hagebruksskule, Aurland, Norge

Detta är en del av aktiviteterna i Eldrimners fäbodprojekt som syftar till att stödja och underlätta för målgruppen – befintliga och blivande fäbodbrukare – att utveckla sin verksamhet inom mjölkförädling. Aktiviteterna i projektet är subventionerade för att möjliggöra ett högt deltagande.

BESKRIVNING

Webbinariet vänder sig i första hand till dig som förädlar mjölk på fäbod eller under liknande förhållanden, men även till dig som vill starta med fäbodtillverkning. I mån av plats tar vi in övriga hantverksmejerister, som då kan anmäla sig som reserver direkt till sara@eldrimner.com (010-225 35 06).

Föreläsaren Pascale Baudonnel är utbildad mejerikonsult i Frankrike med lång erfarenhet som gårdsmejerist i Norge. Hon håller kurser bland annat i brunosttillverkning och har varit engagerad i föreningen Norsk Gardsost. 

Under webbinariet får du lära dig om viktiga parametrar vid tillverkning av mese, innehåll, brunost/mesost, vad händer under kokningen, tillverkningsfel och lösningar, förpackning, förvaring, utrustning, energialternativ och lokaler. I mån av tid kommer Pascale på slutet av webbinariet berätta lite kring norska traditionsprodukter från sätern.

Webbinariet hålls på norska, med material översatt till svenska.

Webbinarium om konsten att koka mese samt om traditionsprodukter från sätern

  •  Webbinarium via Skype för företag
  •  26 november 2020, kl 13.00–16.30 med paus
  •  240 kr + moms för fäbodbrukare och blivande (450 kr + moms för övriga)
  •  Anmälan senast 23 november
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Sofia
Birgitta Sundin

010-225 33 74 
birgitta@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB