Rådgivningswebbinarium rökta produkter

Webbinarium om rökta produkter av kött och fisk med Martin Bergman och Niklas Sundström

Rökning av kött, charkuterier och fisk rymmer mängder av metoder och detaljer där produkt, lakesaltning, röktemperatur och smaksättning kan varieras på många olika sätt.

Både som nystartad och som erfaren stöter man för eller senare på utmaningar vid rökning av kött- och fiskprodukter. Kanske är röksmaken inte den rätta eller så har man svårt att få till rätt temperatur vid kallrökning.

Under detta webbinarium träffar vi Eldrimners rådgivare Martin Bergman och charkuteriläraren Niklas Sundström, båda med stor erfarenhet. Martin driver Bergman fisk och vilt utanför Vilhelmina och har genom åren vunnit flera medaljer för sina rökta produkter vid SM i mathantverk. Niklas Sundström har både flerårig tysk charkutbildning på Herrmansdorfer Lantwerkstetten och bred svensk erfarenhet med gedigen kunskap inom rökning och hur produkterna framställs.

Eldrimners branschansvarige Tobias Karlsson medverkar också och ger en sammanfattning om rökningens tekniker utifrån vad som lärts ut på Eldrimners kurser genom åren.         

Tillsammans med våra rådgivare reder vi ut frågor och funderingar kring rökning av kött och fisk. Vi uppmuntrar till diskussion där vi delar med oss av lösningar och erfarenheter.

Varmt välkommen att föranmäla dina frågor i samband med anmälan eller via mejl till kursansvarig.

Rådgivnings-­webbinarium om rökta produkter av kött och fisk

Kursansvarig

Aksel
Aksel Ydren

010 - 225 34 33
aksel@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB