Frågor & svar

Frågor & svar

F: Hur stor del av utbildningen är på plats i Ås?
S: 14 av 40 veckor är på plats på Eldrimner i Ås. Här varvas teori med praktiska moment inom vald bransch i anpassade lokaler.

F: Var genomför jag LIA (lärande i arbete)?
S: LIA genomförs i hela Sverige och ibland utomlands. I samråd med utbildningsledaren väljer du några väletablerade mathantverksföretag där du gör dina olika LIA-perioder. Du behöver räkna med att dessa mathantverksföretag finns på annan ort än där du bor. Du betalar resor, uppehälle och boende själv under dina LIA-perioder.

F: Vilka veckor är det på plats i Ås?
S: Planerade veckor läsåret 22/23 är: v.35-38, 45-46, 2-5,11-12 och 21-22. Med reservation för ändringar.

F: Var kan man bo i närheten av Eldrimner?
S: Här finns en boendelista med tips.

F: Hur hittar jag till Eldrimner?
S: Så här vägbeskrivning

F: Kan man delta på distans?
S: Nej, men utbildningen är utformad för att vara så flexibel som möjligt. Förutom veckorna på plats på Eldrimner ingår eget arbete som du kan förlägga där det passar dig bäst. LIA-veckorna genomförs hos olika mathantverksföretag i Sverige eller utomlands och du behöver vara medveten om att dessa mathantverksföretag inte alltid finns i närheten av din hemort.

F: Kan jag välja flera branscher?
S: Nej, du väljer en av våra fyra branschinriktningar (chark, mejeri, bär-, frukt- och grönsaksförädling, bageri) och gör även LIA inom vald bransch.

F: Har utbildningen datorer som jag kan låna?
S:Nej, vi tillhandahåller inga datorer för utlån. Eftersom vi använder en digital lärplattform är det viktigt att du har tillgång till dator under utbildningstiden. Vi rekommenderar att du har en bärbar dator så att du kan ta med den till skolan eller till dina LIA-platser.

F: Finns det arbetskläder att låna?
S: Nej, arbetskläder att ha i produktionslokaler står de studerande själva för. Arbetskläderna ska bestå av byxor, överdel, huvudbonad, förkläde och skor att använda enbart i produktionslokalerna. I vissa produktionslokaler finns tillgång till låneskor. Vi rekommenderar även inneskor att ha i Eldrimners övriga lokaler såsom teorisalar och matsal.

 

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB