Reportage

Läs mer

Mathantverket utvecklar släktföretaget

Efter yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk på Eldrimner vågade Madelén Hemmingsson ta steget och ta över släktens anrika anläggning i Fjällhalsen i Bydalsfjällen i Jämtland. Nu är hon tredje generationen som driver verksamheten och hon har redan satt sin prägel på den med en helt unik mathantverksprodukt.
Läs om Madelén i Tidningen Mathantverk, nr 2 2022.

Nya mathantverkare på väg ut i verkligheten

2021-2022 är det 16 blivande mathantverkare som utbildas på yrkeshögskoleutbildningen i mathantverk på Eldrimner. De kommer från olika delar av Sverige och en från Åland. Hälften är män och hälften är kvinnor och här finns personer i olika åldrar. De studerande har också vitt skilda idéer om vad de ska göra efter utbildningen, men mathantverket förenar dem.
Läs mer om några av de studerande här.


Yh-student prisades för hållbarhet

Redan under pågående utbildning fick Amanda Hansson som går charkinriktningen på Eldrimners ettåriga yrkeshögskoleutbildning i mathantverk stipendium av sin hemkommun för hållbarhetstänket som hon och hennes pappa har på gården och i förädlingen.
Läs mer i artikeln från Tidningen Mathantverk, nr 1 2022 


Karins väg till mathantverket

I Tidningen Mathantverk nr 3, 2021 berättar Karin Liljegren, som gått yrkeshögskoleutbildningen med inriktning mot bär-, frukt- och grönsaksförädling om sin väg till mathantverket: Min väg till mathantverket, nr 3 2021.


Nya mathantverkare sökes

I Tidningen Mathantverk nr 1 2021 kan du läsa om flera yrkeshögskolestudenters upplevelse av sin utbildning: Artiklar om yrkeshögskoleutbildningen i Tidningen Mathantverk nr1, 2021.


Yrkeshögskolestuderandena Lina och Jörgen skriver om sin praktik

I nummer 4, 2020 av Eldrimners Tidning Mathantverk skriver två av den årskullens yrkeshögskolestuderande om sin praktik: 
Lina Wallentinson: Från matskribent till bagarstudent 
Jörgen Appelgren: 06:45 är jag fortfarande vid liv 


Maja driver bageri i unikt samarbete

I juni 2019 avslutade bagaren Maja Olsson sin ettåriga yrkeshögskoleutbildning i Mathantverk på Eldrimner. Två månader senare öppnade hon sitt eget bageri i källarvåningen i Ica-butiken i Undersåker. 
Maja driver bageri i unikt samarbete (TM 4/19) 

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB