Grundkurs mejeri del 1

En introduktion till hantverksmejeriet, ystningstekniker och syrade produkter.

Den här kursen ger en introduktion till hantverksmejeriet, ystningstekniker och syrade produkter och vänder sig till dig som inte har någon tidigare ystningserfarenhet eller kanske möjligtvis har provat hemma i köket och till dig som vill veta mer om hantverksmässig ystning på gårdsnivå. Kursen är också en bra grund inför fortsatta kurser inom mejeri.

Under kursen tillverkas produkter av komjölk; yoghurt och filmjölk. Vi ystar halvhård ost och syrad ost. Under kursen tas ystningsprocessen, hantverksmejeriets produkter, mjölkens beståndsdelar, kemi och mikrobiologi, ytfloror och mognad upp samt livsmedelssäkerhet och hygien. Teori och praktiska moment integreras. Schema

Kursen hålls i Eldrimners utbildningsmejeri av Birgitta Sundin och Sofia Ågren, branschansvariga för mejeri på Eldrimner samt Ingela Mårtensson, Osterian af Jemtland.

Enklare kursmaterial ingår.
Litteraturtips: Mejeriboken för mathantverkare, beställ här:  Titlar (eldrimner.com)

Kursen ges tillsammans med Eldrimners längre utbildning Starta eget mathantverksföretag vilket påverkar antalet platser. Om det är fullbokat vid anmälan går det ändå bra att anmäla sig till reservplats.

Måltider
Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort. För meny se www.torsta.se. Kafé Fröjas intill Eldrimners mejeri erbjuder sopplunch och smörgåsar. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. Fika ingår.  

Grundkurs mejeri del 1

  •  Grundkurs
  •  12–15 september
  •  Eldrimner, Ås, Jämtland
  •  6 400 kr + moms
  •  Anmälan senast 21 augusti
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Birgitta
Birgitta Sundin

010-225 33 74
birgitta@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB