Grundkurs mejeri del 2

Denna kurs vänder sig till dig som vill skaffa goda och grundläggande kunskaper i ystning och är en påbyggnad på Mejerikurs del 1. Du vill starta gårdsmejeri eller så är du redan igång som mathantverkare.

Kursledaren Patrick Anglade är utbildad mejeritekniker i Frankrike och verksam där sedan 30 år tillbaka. Han är även anlitad utomlands exv. i Spanien, Norge, Georgien och har besökt Sverige en gång tidigare och hållit kurs. Läs mer om Patrick på www.angladeconseil.fr, engelsk version finns.

Under kursdagarna kommer Patrick att förmedla de grundläggande kunskaperna inom ystning. På schemat står mjölkens kemi och mikrobiologi, patogena bakterier, riskbedömning och provtagning, syrnings- och mognadskulturer, mognad och lagring samt tillverkning av mjuka ostar, blåmögelost och pressad ost. Det blir också en genomgång av hur de styr ystningen och av fel som kan uppstå vid de olika tillverkningarna.

Praktik och teori integreras. Kursen hålls på engelska med tolkstöd.

Du kommer att delta i kursen tillsammans med studerande på Yh och Starta Eget Mathantverk för vilka denna kurs ingår.

Litteraturtips: Mejeriboken, beställ här:  Titlar (eldrimner.com)

Måltider
Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort. För meny se www.torsta.se. Enklare lunch erbjuder kafé Fröjas intill Eldrimners mejeri. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. Fika ingår.  

Grundkurs mejeri del 2

  •  Grundkurs
  •  8-12 november
  •  Eldrimner, Ås, Jämtland
  •  7 500 kr + moms
  •  Anmälan senast 18 oktober
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Sofia
Birgitta Sundin

010-225 33 74
birgitta@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB