Fördjupning i mjuka ostar med Patrick Anglade

Kurs för dig som redan har goda kunskaper inom ystning.

Denna kurs vänder sig till dig som redan har goda kunskaper inom ystning och vill skaffa dig fördjupade kunskaper. Om du inte har kommit i kontakt med ystning tidigare eller vill få en inblick i hantverksmässig osttillverkning rekommenderar vi att du går någon av våra nybörjarkurser samt motsvarande grundkurs i ystning.

Kursledaren Patrick Anglade är utbildad mejeritekniker i Frankrike och verksam där sedan 30 år tillbaka. Han är även anlitad utomlands exv. i Spanien, Norge, Georgien och har besökt Sverige ett par gånger tidigare och hållit kurs.

Under dessa dagar fokuserar vi på ystning och lagring av mjuka ostar, kittostar och vitmögelostar. Teori varvas med demonstrationsystningar. Kursen hålls på engelska med översättningsstöd.

Du kommer att delta i kursen tillsammans med studerande inom mejeri på Yh, för vilka denna kurs ingår. Om kursen är fullbokad vid anmälan går det bra att anmäla dig som reserv.

Tider: Varierar 8.00 – 17.00

Måltider
Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort. För meny se www.torsta.se. Enklare lunch erbjuder kafé Fröjas intill Eldrimner. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. För- och eftermiddagsfika ingår i kurskostnaden.

 

Fördjupning i mjuka ostar 

  •  Fördjupningskurs
  •  28–30 mars
  •  Eldrimner, Ås, Jämtland
  •  4 500 kr + moms (fika ingår)
  •  Anmälan senast 6 mars
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Sofia
Sofia Ågren

010 - 225 32 55
sofia@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB