Konservering av bär-, frukt- och grönsaksprodukter

Teoretisk distanskurs i två delar.

Denna teoretiska kurs i två delar på distans ska ge dig den kunskap du behöver för att känna dig trygg med att du kan sälja säkra och hållbara produkter av bär, frukt och grönsaker. Kursen vänder sig till dig som är i startgroparna att börja tillverka produkter för försäljning, men kan också passa dig som redan är igång men vill repetera konserveringens grunder.

Kursen omfattar i första hand konservering av produkter av typen sylt, marmelad, saft, must, chutney, ättiksinläggningar och liknande. Vid det första kurstillfället får du lära dig om de olika faktorer som påverkar mikroorganismers aktivitet och därmed konservering, så som pH, vattenaktivitet, syretillgång och temperatur. Vi går igenom översiktligt om olika typer av mikroorganismer och deras egenskaper samt vilka som kan utgöra en risk för att orsaka sjukdom eller förskämning i aktuella produkter.

Vid det andra kurstillfället får du lära dig om betydelse av lågt pH och värmebehandling för att göra säkra och hållbara produkter. Vi tittar närmare på de olika produkttyperna och sammanfattar vad som är avgörande för konserveringen samt hur man som producent kan resonera när man sätter bäst före-datum. Det finns även tid för egna frågor och funderingar kopplat till konservering.

Kursen ges av Catrin Heikefelt och Viktoria Vestun som är branschansvariga för bär-, frukt- och grönsaksförädling på Eldrimner.

Datum och tid: 24 och 25 februari, kl. 9.00-11.30 båda dagarna.

Konservering av bär-, frukt- och grönsaksprodukter

  •  Grundkurs
  •  24 och 25 februari, kl. 9.00-11.30 båda dagarna
  •  Distans i realtid
  •  950 kr + moms
  •  Anmälan senast 10 februari
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Viktoria
Viktoria Vestun

010-225 32 81
viktoria@eldrimner.com

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB