Caroline Davidsson

Stenlundens bageri

-Pengar är inte drivkraften utan jag vill leva min dröm, säger Caroline Davidsson på Stenlundens bageri utanför Ljungby. Jag har jobbat som brandman i många år och bakat på fritiden, men vill uppfylla min dröm så jag bestämde mig för att bygga och driva ett bageri. Nu kör jag! Caroline gick utbildningen Starta eget hantverksbageri på Eldrimner 2020 och startade bageriet oktober 2021. -Det var perfekt att utbildningen var delvis på distans. Två veckor kunde jag resa iväg, men inte mer.

Caroline driver nu kafé, säljer surdegsbröd, tårtor, kakor och har pizzakvällar. -Jag brinner för att tillverka och sälja produkter och mat som har höga värden inom kvalitet, miljö och hälsa. Caroline tar alla chanser hon får att berätta om varför jag använder kulturspannmål, lokala råvaror, inga industriella tillsatser och halvfabrikat, lägre mängd socker samt naturliga smakämnen och färgämnen. Caroline har även ett socialt engagemang så när hon använder importerade råvaror som kaffe så använder hon en leverantör som har bra koll på produktionen och de som jobbar med kaffeodling och framställning så att det blir schyssta villkor.

-Min röda tråd handlar om kvalitet i alla led. Visst tar jag ett högre pris, men att göra det här genuint känns helt rätt. Jag tror stenhårt på det jag gör.

Text: Anna Berglund

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB