Sara Werner

Öre gårdsbageri

Sara köpte en gård med sin sambo i Öre, Nordmalings kommun 2016. Det ligger i södra Västerbotten, på gränsen till Ångermanland.

-Jag hade först bakat i hemmaköket och sedan i ett lånat kök. Men när vi köpte gården fanns det ett extra hus som jag bit för bit omvandlat till ett gårdsbageri med kafé och liten gårdsbutik.

Sara var tidig med att ta beställningar via Facebook och kunderna fick komma och hämta sitt fredagsbröd. Från och med 2022 har Sara släppt sitt lönejobb som arbetsterapeut och satsar på gårdsbageriet på heltid. – Nu när jag har blivit säker på min främsta produkt, surdegsbrödet, har jag breddat sortimentet med brownies, bullar och chokladkola. Jag fick guldmedalj för min kola på SM i mathantverk 2021 och den produkten funkar bra på vintersäsongen och att skicka till återförsäljare.

För Sara som har sitt bageri på landsbygden är samarbeten med andra småföretag extra viktigt. – Vi har ett samarbete i min kommun som heter Formstråket. Det är företag inom kafe, design och hantverk som har vissa dagar under året då vi har gemensamma öppettider och marknadsföring. Vi finns längs vägen mellan Öre och Hörnsjö, men kunderna kommer ändå från Umeå och Örnsköldsvik. 

- Då är det kaos hos mig, säger Sara. Då säljer jag slut på allt jag har och lite till.

Text: Anna Berglund

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB