Fiskförädling och yrkesfiske i Estland

Följ med till hanterverksmässiga företag som bedriver yrkefiske och förädlar, tillverkare av fiskeredskap och stifta bekantskap med den regionala matkulturen.

Följ med på en resa till Estland för att lära dig mer om landets fiske och förädling. Resan kommer under 3 intensiva dagar på plats ta oss över stora delar av Estland. Från huvudstaden Tallinn går resan till ön Ösel, därefter reser vi vidare mot kuststaden Pärnu som är ett nav i landets fiskeindustri. Vår sista anhalt är den stora sjön Peipus i östra Estland på gränsen mot Ryssland där det bedrivs insjöfiske.  Under resan kommer vi besöka hanterverksmässiga företag som bedriver yrkefiske, och förädlar. Vi kommer även besöka tillverkare av fiskeredskap och stifta bekantskap med den regionala matkulturen.

Guide och tolk på resan är Riina Noodapera, Estlands Honorärkonsul på Gotland som tidigare ordnat studieresor för svenska yrkesfiskare till Estland och jobbat med fiskefrågor på Gotland under många år.

Preliminärt program:

Dag 1
Efter frukost på hotellet i Tallin går resan går med buss och färja till ön Ösel där vi träffar yrkesfiskare och tillverkare av fiskeredskap.

Dag 2
På förmidagen reser vidare mot fastlandet och kuststaden Pärnu där vi besöker den lokala förädlingsindustrin.

Dag 3
Från Pärnu reser vi vidare österut mot den stora sjön Peipsi där vi träffar insjöfiskare och prövar produkter av den lokala fisken. Mot kvällen reser vi åter mot Tallinn för inkvartering för en sista övernattning på hotell innan hemresan till Arlanda.

Kostnad ca 9 000 kr + moms  (Faktureras i samband med resan.) Priset inkluderar flygresa, boende i dubbelrum på hotell, helpension samt studiebesök.

Fiskförädling och yrkesfiske i Estland

  •  Studieresa
  •  Planerad till våren 2024
  •  Estland
  •  9 000 kr + moms
  •  Resan genomförs när 15 personer är anmälda.
  •  Intresseanmälan till aksel@eldrimner.com

Kontaktperson

Aksel Ydrén

010–255 34 33 
aksel@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB