Förädla bär till drycker, sylt och marmelad

Grundkurs i bärförädling i Piteå

Vill du ta vara på skogens och trädgårdens bär och tillverka produkter för försäljning? Denna kurs vänder sig till dig som vill ta steget att börja sälja men först lära dig mer om hur tillverkningen går till och hur du kan styra slutresultatet, samt få trygghet i vad som gör att produkterna blir säkra och hållbara. 

Kursen blandar teoriföreläsningar med praktiska moment. Du får lära dig om vilka faktorer som påverkar konserveringen av bärprodukter och vikten av att ha kontroll på värmebehandling, pH och sockerhalt vid tillverkningen. Vi går igenom hur pektin fungerar för att få önskad konsistens på produkter som gelé och marmelad.

Vid de praktiska momenten kommer vi koka sylt, marmelad och gelé med fokus på att förstå hur man kan styra vilken konsistens de får. Du kommer även att få prova att kallpressa bär för att tillverka saft och nektar samt få tips på hur pressresterna kan användas.

Kursen tar också upp regler kring märkning och vad som ska stå på etiketten vid försäljning av bärprodukter.    

Kursledare är Catrin Heikefelt som är branschansvarig för bär-, frukt- och grönsaksförädling på Eldrimner.

Kurstider: kl 9.00-16.30 (kan komma att justeras något).

Lunch och fika ingår i kursavgiften.

Kursen passar bra att kombinera med Eldrimners distanskurs med självstudier i livsmedelssäkerhet, som ger kunskaper om livsmedelslagstiftning, hygien, egenkontroll med mera, som är av vikt om du ska börja tillverka produkter för försäljning.  Distanskurs livsmedelssäkerhet för mathantverkare

Förädla bär till drycker, sylt och marmelad

  •  Grundkurs
  •  3-4 maj
  •  Strömbackaskolan, Piteå, Norrbotten
  •  3380 kr + moms, Rabatterad kursavgift: 2740 kr + moms 
  •  Sista anmälningsdag 14 april 
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Catrin
Catrin Heikefelt

010-225 32 32
catrin@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB