Sofia Wallström

Sofia Wallström driver Sibbarps Gårdsbageri helt utan svinn.

Sibbarps Gårdsbageri ligger i Månstad i Tranemo kommun i Västra Götaland. Det tar en halvtimme att åka dit med bil från Borås. Sedan 2021 driver Sofia Wallström bageriet i den ena flygeln på gården i Sibbarp. I den andra bor hon med sin familj och i mangårdsbyggnaden bor hennes föräldrar.

Som tidigare projektledare inom PR och kommunikation hade Sofia mycket kunskap och erfarenhet som hon tog med sig in i sitt företagande, men när hon skulle söka pengar genom Leader Sjuhärad insåg hon att hon bland annat behövde en affärsplan.
– Jag kände att det var en viktig del i mitt företagande att ta mig tiden att verkligen lära mig de sakerna.

Därför valde hon att gå Eldrimners utbildning Starta eget mathantverksföretag. Både lärarna på utbildningen och andra kursdeltagare har också gett henne ett viktigt nätverk.
– Många gick utbildningen innan de startade sina företag. För mig var det tvärt om, men jag har stort utbyte av dem jag lärde känna genom Eldrimner, och jag har också gått fler av Eldrimners kurser.

 I Tidningen Mathantverk, nr 1 2023 kan du läsa ett reportage om hur Sofia driver Sibbarps Gårdsbageri helt utan svinn och hur hon inte hade vågat starta sitt bageri utan sin bästa vän Julia. Du kan också hitta reportaget via den här länken.

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB