Bredda din glasskunskap

Kurs för dig som har erfarenhet av glasstillverkning

En fortsättningskurs som riktar sig till dig som tillverkar hantverksglass för försäljning och vill bredda din kunskap kring receptframtagning, ingredienser och sortiment samt jobba med problemlösning tillsammans med andra glassmakare.

Kursen tar upp hur man räknar på sin glass för att ta fram balanserade recept med avseende på fetthalt, sockerhalt och torrsubstans. Detta kan till exempel var till hjälp om du vill se hur olika smaksättningar påverkar glassens sammansättning eller för att förbättra ett grundrecept i den riktning du vill.

Vid de praktiska momenten kommer vi gemensamt att testa oss fram för att jämföra hur glassen påverkas av olika råvaror, som till exempel olika sorters socker, smaksättningar eller stabilisering. Kursen tar även upp tillverkning av glasstårtor, glasspinnar och rånstrutar som exempel på hur man kan bredda sitt sortiment.

Under kursen ges goda möjligheter för att diskutera utmaningar och problem för att deltagare emellan ömsesidigt utbyta kunskap och erfarenheter för utvecklas gemensamt. Ange vid anmälan om du har något särskilt problem kopplat till din glasstillverkning som du vill få hjälp med.

Kursen ges av Amina Olsson, Minas Chokladstudio och Catrin Heikefelt, Eldrimner. Amina är utbildad konditor och har mångårig erfarenhet av tillverkning av glass utan tillsatser och försäljning av glass i gårdsbutik/café. Catrin är branschansvarig för bär-, frukt- och grönsaksförädling på Eldrimner och bidrar till kursen med den teoretiska kunskapen kring glasskemi och receptberäkning.

OBS! Du som kursdeltagare förväntas ha grundläggande kunskaper om glasstillverkning för försäljning. Har du ingen praktisk erfarenhet hänvisar vi dig till att först gå en av Eldrimners årligen återkommande nybörjarkurser inom glass. 

Bredda din glasskunskap

  •  Specialkurs
  •  2–3 oktober
  •  Minas Chokladstudio, Fjälkinge, Skåne
  •  3380 kr + moms (lunch och fika ingår)
  •  Sista anmälningsdag 11 september
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Catrin
Catrin Heikefelt

010 - 225 32 32
catrin@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB