Workshop hantverksläsk

Kolsyresättning av bär- och fruktdrycker

En praktiskt inriktad workshop för dig som är intresserad av att börja tillverka drycker med tillsatt kolsyra från tub i liten skala, till exempel som komplement i annan verksamhet med bärförädling, gårdscafé eller liknande.

Du behöver inga förkunskaper för att delta men workshopen passar bra som fortsättning för dig som tidigare gått Eldrimners teoretiska distanskurs om kolsyrning ledd av Mattias Lindemann på Sodalicious. 

Workshopens syfte är att få testa på småskalig utrustning och att ta fram recept och metoder som fungerar i liten skala för att göra kolsyrade drycker med tillsatt kolsyra som är baserade på bär- eller fruktjuice. Dryckerna pastöriseras på flaska för att blir hållbara att förvaras i rumstemperatur.

Under workshopen används enklare utrustning för kolsyrning i en uppsättning bestående av corneliusfat, kolsyrepatroner, gasregulator och flaskfyllning med mottrycksfyllare. För pastörisering används kombiugn med ånga eller gryta med vattenbad.

Aktiviteten är ett tillfälle för ömsesidigt utbyte av kunskap och erfarenheter deltagare emellan för att kunna utvecklas tillsammans.

Rasmus Johansson, Kvarnå Hantverksvinäger, och Catrin Heikefelt, branschansvarig för bär-, frukt- och grönsaksförädling på Eldrimner, håller i workshopen. 

Ange vid anmälan om du har någon tidigare teoretisk eller praktisk erfarenhet av kolsyrning samt om det är något särskilt du skulle vilja prova att under workshopen. 

Hantverksläsk – kolsyresättning av bär- och fruktdrycker

  •  Workshop
  •  15–16 november
  •  Eldrimners ateljé, Ås, Jämtland
  •  2400 kr + moms  Rabatterad kursavgift: 1920 kr + moms 
  •  Anmälan senast 25 oktober
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Catrin
Catrin Heikefelt

010-225 32 32 
catrin@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB