Workshop hantverksläsk

Kolsyresättning av bär- och fruktdrycker

En praktiskt inriktad workshop för dig som är intresserad av att börja tillverka drycker med tillsatt kolsyra från tub i liten skala utan för stora investeringar. Till exempel för att tillverka kolsyrade drycker som komplement i annan verksamhet med bärförädling, gårdscafé eller liknande.

Workshopens syfte är att få testa på småskalig utrustning och att ta fram recept och metoder som fungerar i liten skala och för tillverkning utan konserveringsmedel. Dryckerna pastöriseras på flaska för att blir hållbara att förvaras i rumstemperatur.

Under workshopen används enklare utrustning för kolsyrning med en uppsättning bestående av corneliusfat, kolsyrepatron, gasregulator och flaskfyllning med mottrycksfyllare. För pastörisering används kombiugn med ånga, sous vide-cirkulator eller gryta med vattenbad.

Aktiviteten är ett tillfälle för ömsesidigt utbyte av kunskap och erfarenheter för att utvecklas tillsammans. Du behöver inga förkunskaper kring kolsyrning för att delta. 

Har du tidigare gått Eldrimners teoretiska distanskurs om kolsyrning ledd av Mattias Lindemann på Sodalicious? Denna workshop passar bra som komplement för att få prova på tillverkningen praktiskt.  

Rasmus Johansson, Kvarnå Hantverksvinäger, och Catrin Heikefelt, branschansvarig för bär-, frukt- och grönsaksförädling på Eldrimner, håller i workshopen. 

Preliminära kurstider: kl 8.30-16.30.

Ange vid anmälan om du har någon tidigare teoretisk eller praktisk erfarenhet av kolsyrning samt om det är något särskilt du skulle vilja prova att under workshopen. 

Kolsyresättning av bär- och fruktdrycker

  •   Workshop
  •   13–14 mars
  •   Eldrimners ateljé, Ås, Jämtland
  •   2400 kr + moms  Rabatterad kursavgift: 1920 kr + moms
  •   Sista anmälningdag 19 februari. Workshopen är fulltecknad. 

Kursansvarig

Catrin
Catrin Heikefelt

010-225 32 32 
catrin@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB