Nybörjarkurs i ystning på Murboannas

Eldrimner ordnar en ny kurs

Välkomna till Eldrimners första nybörjarkurs på Murboannas mejeri utanför Borlänge i Dalarna! Vi vänder oss till dig som har drömmar, tankar eller idéer om att arbeta med hantverksmässig ystning och som inte har någon tidigare ystningserfarenhet, eller möjligtvis har provat hemma i köket.

I Murboannas mejeri görs ostar av mjölk från en närliggande gård med 130 mjölkkor. Handleder under kursen gör Francis Bigot, som sedan oktober 2022 tagit över ansvaret för produktionen på Murboannas. Sin mejeriutbildning har han genomgått i Frankrike, där han varvade teori och praktik under 5 års tid. Efter det har han jobbat bland annat i Frankrike, Schweiz, men de senaste åren på ett mejeri i Nya Zeeland, innan han landade i Sverige.

Under kursen får vi en inblick i verksamheten; gården, mjölken, ystning, lagring och försäljning. Vi planerar att tillverka pastöriserade ostar, en hårdost och en långlagrad blåmögelost. Ystningarna görs som demonstrationsystningar. Teori och praktik integreras. Frågestund kring ekonomi, försäljning och marknadsföring.

Kursen hålls på engelska med översättningsstöd.

Lunch samt för- och eftermiddagsfika ingår inte i kursavgiften, det kostar 200 kr per dag inkl. moms och bokas vid anmälan, då meddelas även eventuella allergier. Maten betalas på plats.

Boende ordnas av deltagarna själva. Följande boenden ligger relativt nära: www.bonara.nu och www.gyllehotell.se

För mer info och vägbeskrivning se www.murboannas.se

Tid: Tisdag–onsdag 21-22 november kl. 9.00-17.00 på tisdag, kl. 8.00-16.00 på onsdag.

Plats: Murboannas, Borlänge, Dalarna

Vi tar emot minst 6 max 10 deltagare. 

Ystning på Murboannas

  •  Nybörjarkurs
  •  21-22 november 
  •  Murboannas, Borlänge, Dalarna
  •  2 720 kr + moms, Rabatterad kursavgift: 2176 kr + moms
  •  Anmälan senast 29 oktober
  •  Anmälan via extern länk

Kursansvarig

Birgitta
Birgitta Sundin

010 - 225 33 74
birgitta@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB