Alla charkuteritekniker

En heltäckande charkuterikurs med grundteknikerna för alla typer av charkuterier i både praktik och teori. Den röda tråden är förädlingsteknikerna för de fem produktkategorierna: värmebehandlad korv, lufttorkad korv, värmebehandlat kött, lufttorkat kött samt produkter av värmebehandlad råvara.

Först styckas och sorteras kött och fett av gris, som demonstration. Köttråvarans naturligt varierande egenskaper kommer återspeglas i produkterna och nyttjas för att få önskad kvalité. Samtidigt kan mer av varje slaktkropp användas till fina charkuterier. Förädlingsteknikerna fungerar på motsvarande sätt oavsett köttslag.

I teorin ingår även grunder om slakt, livsmedelssäkerhet och kemiska processer hos råvara och produkter. Utrustning som används är kvarn, snabbhack, korvspruta, vakuumtumlare och rök-/kokskåp. Kursen har inga förkunskapskrav men det är en fördel att ha gått en enklare kurs eller att ha erfarenhet av charkuteri.

Lärare är Niklas Sundström som kan hela kedjan slakt, styck och charkuteri och har flerårig utbildning vid Hermannsdorfer Landwerkstätten i södra Tyskland. Ett mål efter kursen är att du ska kunna komma i gång med egen förädling för försäljning och få inspiration för tillverkning av goda och säkra charkuterier.

Kurstider: Måndag - torsdag 8:30- 17:00, fredag 8:30- 12:00

Vid tidig anmälan, ange gärna extra intresse för något speciellt djurslag, så försöker vi anpassa.

Hur själva utrustningen används och fungerar ges inte lika mycket utrymme här som på introduktionskursen.

Måltider: Lunch finns att köpa på Torsta Gårdsrestaurang 5 minuter promenad och enklare rätter på Fröjas Kafé intill Eldrimner. Mikro finns att låna i Eldrimners matsal. Endast fika ingår i kursavgiften.  

Alla charkuteri­tekniker

  •  Grundkurs
  •  Nytt datum: 12-16 februari
  •  Eldrimner, Ås, Jämtland
  •  7 200 kr + moms, Rabatterad kursavgift: 5 760 kr + moms
  •  Anmälan senast 14 januari 
  •  Anmälan via extern länk 

Kursansvarig

Tobias
Tobias Karlsson

tobias@eldrimner.com

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB